Bach Bloesem ~

Omdat er zoveel in en om ons heen gaande is, kunnen we soms door alle hectiek de "controle" over ons eigen leven weleens verliezen. Bach Bloesem Remedies helpen in zulke momenten en periodes van ons leven om onze emoties en gemoedstoestanden terug in balans te brengen en ons potentieel te verwezenlijken. Oftewel, het roer weer in eigen handen hebben.

 

Wat zijn de Bach Bloesem Remedies?

De in totaal 38 Bloesems behoren tot het Bach-Remedie systeem. Ze werden allemaal ontdekt en ontwikkeld in de jaren 1920 en 1930 door Dr. Edward Bach, een bekend bacterioloog, arts en patholoog die geloofde dat emotionele harmonie de sleutel tot een goede gezondheid is. Edward Bach identificeerde de 38 bloemen-essenties welke zijn afgeleid van verschillende wilde bloemen, planten en bomen waarvan elke bloesem correspondeert met een specifieke emotie.

 

De Bloesems werden gecategoriseerd in zeven groepen om mensen gemakkelijker te helpen de juiste essentie te kiezen. Deze groepen zijn:

  • Uw zorgen overwinnen (Angst)
  • Ken uzelf (Onzekerheid)
  • Leef bij de dag (Onvoldoende interesse in het hier en nu)
  • Maak contact met anderen (Eenzaamheid)
  • Blijf bij uzelf (Overgevoeligheid voor invloeden van buitenaf)
  • Vind hoop en geluk (Moedeloosheid en wanhoop)
  • Leven en laten leven (Overbezorgdheid om het welzijn van anderen)

 

Dit complete systeem, met het positieve potentieel van de bloesems waaruit ze zijn gemaakt, is een holistische benadering om emotioneel evenwicht te bereiken en je zelfgenezend vermogen te activeren. Het systeem is zo ontworpen dat de essenties kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van ieder persoon, zodat ze afzonderlijk of in combinatie kunnen worden ingenomen.

 

Bach Bloesem Remedies zijn volledig natuurlijk en kan zowel door kinderen als volwassenen en voor dieren met veel succes worden gebruikt. Het is veilig en onschadelijk en kent geen bijwerkingen. Je kunt ze niet over-doseren en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingsvormen, inclusief homeopathie, zonder de werking hiervan te belemmeren. Ben je onder behandeling bij een arts, dan is het altijd raadzaam om te overleggen en open te zijn over het gebruik van de Bloesems van Bach. 

Bach Bloesem remedies

"Laat de natuur tot je spreken en zie de eenvoud van ons bestaan in alles weer terug."

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

 

Waarom kiezen voor een geregistreerd Bach Practitioner?

BFPR's zijn mensen uit allerlei takken van het leven die een voorliefde hebben voor de idealen van eenvoud en zelfhulp van Dr. Bach. Dr. Bach geloofde in het behandelen van mensen als individuen. De meest effectieve mix is ​​altijd voor jou persoonlijk gekozen. BFRP’s Practitioner's van het ‘Bach Centre - Bach Foundation International Register of Practitioners’ hebben een erkend en geregistreerd programma van onderwijs en beoordeling gevolgd om te verzekeren dat ze competent zijn om de remedies in de beroepspraktijk te gebruiken. BFRP’s werken onder de ‘Bach Foundation Code of Practice’, die de normen uiteenzet die worden verwacht van professionele beoefenaars en hiermee een veilig kader biedt voor beoefenaars en cliënten.

 

Als geregistreerd practitioner zal ik je adviseren en/of helpen beslissen over welke Bloesem-essenties het beste corresponderen met hoe jij je momenteel voelt. Dit wordt in een persoonlijk consult, of een consult op afstand per email op een dusdanig transparante wijze besproken zodat je na verloop van tijd je emoties en de daarbij corresponderende remedies leert herkennen en het zelf zou kunnen toepassen. Je kunt bij mij je persoonlijke Bach Bloesem mix-flesje laten samenstellen en uiteraard kun je altijd een beroep doen op mij als consulent voor hulp en behandelingen wanneer je die nodig hebt.

 

  • Een consult bedraagt € 27,50 incl. mix-bottle/behandelflesje, ex. verzendkosten.
  • Een vervolgconsult bedraagt € 22,50 (indien nodig en gewenst) incl. mix-bottle/behandelflesje, ex. verzendkosten.

 

Voorafgaand aan een afspraak ben ik als practitioner verplicht u een CAT-behandelingsovereenkomst in te laten vullen. Deze kunt u vinden en downloaden rechtsonder in de balk van de website.

 

Falada

Falada is niet actief op het gebied van de reguliere geneeskunde. Aanvullende behandelingen zijn geen vervanging van reguliere behandelingen en geneeswijzen!!

Ik val als therapeut onder WKKGZ-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke WKKGZ geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

"Disease is, in essence, the result of conflict between soul and mind, and will never be eradicated except by spiritual and mental effort." Dr. E. Bach ~