• Code KERST = 20% OFF
  • Handmade Art
  • Gratis verzending binnen NL vanaf € 75,-

Connection-Treatment ~ 08-09-2017

Fair Diamond.

Het verhaal hoe we bij Falada kwamen en onze ervaring…
Fair heeft in oktober 2016 vastgelegen in zijn box. Aanvankelijk leek hij er geen klachten aan te hebben overgehouden, maar na een paar weken begon hij alleen in de rechter galop een vreemde hups te laten zien. Hij wilde omspringen maar deed dit soms wel en soms niet. De hups voelde je erg in je onderrug als ruiter. Ook begon hij in stap een soort Spaanse pas te laten zien. Hij stampte heel erg met 1 of 2 voorbenen. Hij is toen behandeld door een acupunctuur/osteopaat en daarna ging de rare pas weg. Toen we weer wilde gaan opbouwen en we weer onder het zadel wat wilde gaan doen begon hij na een half rondje stappen meteen weer met de rare pas. We zijn meteen gestopt. Toen zijn we gaan longeren waarbij hij er elke keer vandoor wilde gaan.


Na weken te hebben gelongeerd hebben wij hem een Guasha behandeling laten ondergaan (schrapen met stenen) en daar is hij ontzettend van opgeknapt (link naar Guasha therapie staat onderaan). Tijdens het rijden leek hij alleen er nog steeds last van te hebben op sommige momenten. Het leek alsof het meer tussen zijn oren zat. (het zadel hadden we laten controleren voor we weer met hem aan de gang gingen na de blessuretijd). Ik heb toen een mail gestuurd naar Falada – Energetische praktijk voor mens en dier en omschreven wat er gebeurd was. Annemarie heeft Fair toen doorgemeten en daar kwam uit dat hij mentaal behoorlijk uit balans was. Hij was onzeker en had last van angst. Er zijn toen behoeftes aan Schüssler Celzouten en verschillende Bach Bloesem remedies uitgekomen waarvan een mix-behandelflesje is bereid, die wij hem zijn gaan geven. Hij knapte hier erg van op. Het rijden ging beter en hij was daardoor minder bang voor de pijn die hij toch daarvoor gehad heeft onder het zadel (iets wat we overigens niet hebben gemerkt tot hij het hupje begon te vertonen).


Na de 2de meting voor controle/ vervolgbehandeling kwam er ook een disbalans m.b.t. de lever naar voren en daarvoor hebben we hem Puur lever gegeven in combinatie met de Bach remedies en de Schlüsser celzouten. Hij knapte hier langzaam van op en het rijden konden we gelukkig heel langzaam weer gaan uitbreiden.

De 3de controle kwam uit op vervolgbehandeling en doorgaan met dezelfde supplementen voor een optimaal herstel.

Na de 4de meting kwam er uit dat hij bijna helemaal weer in balans was en dat er geen behoeftes meer waren aan aanvullende ondersteuning. Deze behandeling heeft in totaal een maand of 3 geduurd voordat hij weer de oude geworden is.


Annemarie heeft ons ontzettend geholpen met de heldere uitleg van de uitkomst van de metingen en de adviezen die ze daarin gegeven heeft. Fair heeft veel baat gehad bij de Bach remedie druppels. Zij hebben hem weer meer zelfvertrouwen gegeven en zijn mindset met rijden, dat dit wel pijn moest gaan doen en hij daarom dingen niet kon, weggehaald.
Hij heeft nu weer plezier in het werk en heeft meer zelfvertrouwen. Je zag hem opknappen, d.m.v. kleine aanwijzingen die hij gaf, zag je dat hij weer beter in zijn vel ging zitten en niet meer angstig was om bepaalde oefeningen te doen onder het zadel.


Annemarie ontzettend bedankt voor je hulp en je goede adviezen. D.m.v. o.a. de Bach is Fair weer helemaal in balans en zijn we weer samen met veel lol aan het trainen. Hij heeft weer plezier in het werk en voelt zich super goed in zijn vel! De foto’s zijn pas geleden gemaakt. Zoals je kan zien is het weer een happy horse!!

Groetjes Iris, Annemieke en Fair Diamond.
Guasha voor Mens en Paard


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.