• Code KERST = 20% OFF
  • Handmade Art
  • Gratis verzending binnen NL vanaf € 75,-

Bach Bloesem ~ 15-12-2016

Chuck en zijn verhaal.
In juli nam ik contact op met Annemarie over mijn paard Chuck. Chuck is een bijzonder paard, aan de ene kant stoer en dapper maar eigenlijk toch ook wel bang en onzeker. Chuck is erg stressgevoelig en dat heeft ook zijn weerspiegel op zijn gezondheid, net te mager of net niet helemaal fit. Inmiddels weet ik aardig wat hij nodig heeft. Regelmaat en structuur is bijvoorbeeld erg belangrijk voor hem.

 

Het enige wat niet op te lossen was is zijn periodes van extra stress als zijn buurman niet naast hem op stal staat. Het hele hofje staat vol, maar die ziet Chuck niet. Hij ijsbeert door zijn stal bokt, gilt. In juli was het weer zo erg dat hij zwaar bezweet op stal stond. Ook als ik hem overdag uit de paddock haalde en ergens vast maakte waar hij de andere niet kon zien werd hij onrustig. Zolang ik er bij ben blijft het hierbij, loop ik weg dan raakt hij in paniek begint te ijsberen en steigeren. Verder komt hij op wedstrijd niet helemaal uit de verf, hij is afgeleid, gespannen en op zoek naar bekende paarden voor steun. Bij de onderdelen aan de hand gaat het goed, onder het zadel heeft hij meer spanning. Hij is naar mijn idee dapperder als ik naast hem sta, en zoekt zijn steun bij mij.

Ik kreeg het advies om eens Bach bloesem met hem te proberen, en wist dat Annemarie hier mee bezig was. Annemarie heeft eerst een Reading gedaan. Uit de Reading bleek dat Chuck niet het vertrouwen had dat de andere paarden er nog zouden zijn als hij uit de groep wegging, en dat hij een maatje miste. Ik weet dat Chuck heel lang samen met zijn broer heeft gestaan en toen hij verkocht werd door zijn vorige eigenaar veel verhuist is. Zij heeft hem aan mij verkocht omdat hij beter af zou zijn bij iemand die alleen aandacht aan hem kon geven en niet nog zes andere paarden. Ik ben nogal sceptisch over readings maar Annemarie kwam toch met een beeld dat ik kon plaatsen terwijl ze Chuck zijn achtergrond nauwelijks kent.

Inmiddels zijn we een aantal maanden bezig. Toen we net begonnen had Chuck eerst een terugval in zijn gedrag. Hij was erg onzeker en schrikkerig. Durfde niet onder de man achter op het land. Ik heb zijn training wat aangepast. Na verloop van tijd kon ik hem s middags zonder stress poetsen op de plaats waar hij geen paarden zag, en bleef hij ook rustiger op stal.

Ook op trainingsweekend was hij minder gefocust op andere paarden. Hij stond zelfs rustig alleen in de stal, zonder andere paarden, waar hij vroeger dus allang de tent afgebroken had.

Gedurende de afgelopen maanden heeft hij steeds een aantal vaste remedies gehad, maar er veranderde ook steeds een aantal. Momenteel heeft hij weer wat terugval, de ene dag is hij rustiger dan de andere. Maar over het algemeen ben ik tevreden en ben benieuwd wat er verder uitkomt bij Chuck.

Ilona 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.