Agrimony ~ 

From Hidden Troubles to True Hapiness

De boodschap van Agrimony is om eerlijk te zijn naar jezelf! Als harmonie en vreugde belangrijk voor je zijn, wees je er dan van bewust dat er ook een keerzijde aan de medaille zit. Gevoelens van bv. droefheid en boosheid behoren net zo goed aan de scala van emoties die ons leven vullen en hoeven helemaal niet verscholen te worden achter een vrolijk masker. Agrimony helpt hierin om jezelf weer in de spiegel aan te kijken  en zowel al je positieve en negatieve emoties te verwelkomen en te accepteren in dat deze bij jou horen. Deel uitmaken van wie jij bent. Pas dan verkrijg je het vermogen om echt geluk door je heen te laten schijnen.

 

Agrimony (agrimonie) is de remedie voor mensen die hun problemen verborgen houden achter een masker van vreugde en plezier. De sombere clown die innerlijke pijn maskeert door de gangmaker van het feest te zijn, is een Agrimony-type. Vrienden zijn vaak de laatsten die doorhebben dat er iets mis is in het leven van de Agrimony-persoon.

 

Agrimony helpt ons om de donkere kant van ons leven en onze persoonlijkheden te verwerken, zodat we meer ons werkelijke zelf kunnen worden. We verliezen niet ons gevoel voor humor en ons vermogen om de dag door te komen, maar we zullen merken dat lachen om onze problemen hen verdrijft in plaats van ze te verbergen.

Als stemmingsremedie helpt Agrimony iedereen die probeert geen problemen te krijgen en grappen en gemaakte glimlachen te gebruiken om een ​​pijnlijke realiteit te voorkomen.

 

Tips & guidance ~

  • Stop met het nemen van middelen die je emoties onderdrukken
  • Vermaak anderen enkel wanneer je jezelf ook echt gelukkig en vreugdevol voelt
  • Neem de nodige tijd en rust zonder afleidingen en geef hierin toe aan je ware gevoelens voor jezelf
  • Affirmatie: Ik sta anderen toe om mij te zien zoals ik werkelijk ben

 

"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Agrimony voor Dieren ~

Paarden en andere dieren van deze aard kunnen moeilijk te identificeren zijn omdat je vaak moet raden naar dit soort lijden die verborgen zit in een schijnbaar vrolijk dier. Ze zullen geneigd zijn goedhartige, gelukkige, vredelievende wezens te zijn die pijnlijke situaties of potentiële confrontaties proberen te ontkrachten, misschien door er een spel van te maken. Agrimony dieren kunnen rusteloos zijn wanneer je zou verwachten dat ze rusten, of lijken vaag geïrriteerd maar blijven speels en met een goed humeur. Ze zijn vooral dol op gezelschap en activiteit omdat het hen helpt hun gedachten af ​​te leiden van hun zorgen.

 

Agrimony zorgt voor balans, objectiviteit en helpt kalmeren. Eenmaal gekalmeerd lijken ze over het algemeen meer vrede te hebben. Let op de rust in hun ogen. Agrimony zal ook helpen om vreugde vanuit het hart terug te laten komen. Het biedt een optimistisch vertrouwen en maakt hem een ​​onvermoeibare vredeshandhaver.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren die overdreven speels en actief zijn wanneer ze onder stress staan, of wanneer er emotionele onenigheid is in de stal of in huis
  • Duidelijk letsel of ziekte gepaard met speels gedrag
  • Rusteloosheid en slapeloosheid - maar bedenk bij paarden dat het gemiddelde paard op elk moment van de dag en nacht slaapt in flarden van vier of vijf minuten per keer, en in totaal slechts drie uur slaapt. Ga dus niet zomaar uit van slapeloosheid zonder echte oorzaak